4. 12. 2014

NAS server 4 - skladanie 3 časť

Pre ukončenie montáže hardvéru NAS servera ostáva už len vyrobiť uchytenie disku a pripojenie predných USB portov dodanými káblami vysokej tvrdosti.



Dvojitý USB kábel na predný skrytý panel bol zlej dĺžky a tak problematicky sa tam zohýbal, až vytrhával jednotlivé kontakty z konektorov.

Skrinka M350 od mini-box

Použitá skrinka M350 od mini-box je naozaj miniatúrna, ráta s externým zdrojom, jedným 2,5" diskom, malým chladičom CPU na mini-itx doske. Keďže sú predné USB porty skryté pod plastovým krytom skrinky, slúžia skôr na pevnú inštaláciu WIFI karty, prijímača bezdrôtovej klávesnice a podobne. Pravdepodobne ich veľmi používať nebudem a preto som si povedal (aj vďaka zničenému a tvrdému káblu) že zapojím len jeden z nich.
Piny druhého kábla som opatrne za pomoci malého nožíka odistil z konektora a vybral. Zvýšila sa ohybnosť kábla, avšak stále bolo nutné ostro ho zohnúť. Použil som k tomu tvrdší kus drôtu.

Ďalším problémom je pripevnenie disku, keďže nevôjde do pôvodného držiaka kôli inému umiestneniu CPU na doske ako v úplne krajnej polohe. Jediný vyhovujúci priestor v skrinke je medzi väčším chladičom CPU a zadným krytom okolo konektorov matičnej dosky.
Použil som obojstrannú lepiacu pásku na vytlmenie okrajov disku a drôty na pripevnenie jednej strany cez otvory na skrutky disk ku chladiču CPU.

Disk drží vpravo drôtom o chladič CPU


Keďže nemám usb klávesnicu, softvérové riešenie sa zatiaľ odkladá na neurčito.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára